Grid star

Luni - Vineri 08:30 – 17:00

Fursecuri cu lămâie - Anyta Cooking

Data:12-10-2019

Postat de Anyta Cooking

Fursecuri cu lămâie, o rețetă simplă și super delicioasă cu un rezultat apetisant! Sper să încercați această rețetă aromată și parfumată. Această rețetă de fursecuri cu lămâie o puteți adapta după preferințele dumneavoastră, înlocuind lămâia cu portocale, clementină, sau chiar și cu ciocolată. Mult spor!

Ingrediente

  • 70 g unt (grăsime 82%)
  • 150 g zahăr pudră
  • coajă de lămâie
  • esență de lămâie
  • 1 praf de sare
  • 2 ouă
  • 3 linguri suc de lămâie
  • 1 linguriță praf de copt
  • 270 g făină
  • colorant alimentar (opțional)

Mod de preparare

Mod de preparare aluat fursecuri cu lămâie:
În bolul mixerului punem untul cu zahărul, apoi mixăm timp de 3 minute la viteză medie. Continuăm pe treapta mică și adăugăm câte un ou pe rând. Mai mixăm 30 de secunde la aceeași viteză, până când ouăle se albesc la culoare. Adăugăm sucul, coaja de lămâie și esența de lămâie, împreună cu sarea. Omogenizăm praful de copt cu făina și începem să cernem peste compoziția obținută cu mixerul din bol.

Opțional! Dacă doriți, puteți pune puțin colorant galben, dar nu e obligatoriu. Pentru sărbători speciale, puteți folosi orice culoare vi se pare mai atrăgătoare sau creativă.

Compoziția de aluat obținută se toarnă pe o folie alimentară, și se lasă la frigider pentru aproximativ o oră.

Observație! Dacă compoziția de aluat se face mai moale, decât trebuie, NU vă faceți griji! În frigider o să se mai întărească.

După ce s-a întărit aluatul, îl scoatem din frigider, rupem din aluat bucățele mici și formăm biluțe pe care le rulăm prin zahăr pudră. Aluatul se lucrează foarte ușor și nu se lipește de mâini, deci aveți ocazia să gătiți puțin cu cei mici.

Atenție! Biluțele trebuie să aibă un strat gros de zahăr pudră.

Biluțele formate le punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, având grijă, să lăsăm spațiu între ele. La coacere se vor lăsa puțin și au nevoie de spațiu.

Observație! Nu vă plac biluțele? Întindeți aluatul pe un blat tapetat cu făină într-o foaie subțire și tăiați figurine cu niște decupatoare.

Punem tava în cuptorul preîncălzit la 160 de grade, timp de aproximativ 17-18 minute.

Atenție! Nu le lăsați mai mult, deoarece se vor întări, când se răcesc. Chiar dacă vi se par destul de moi după acest timp, vă asigur că sunt gata.

Aluatul rămas, îl păstrăm la frigider, până când se coc fursecurile din cuptor. La final, le lăsăm să se răcească, le decorăm și le păstrăm într-un recipient cu capac (puteți să încercați și capace de silicon).

Poftă bună! Sigur v-au iețit niște fursecuri cu lămâie delicioase!

Mai jos puteți urmări rețeta video de preparare a fursecurilor cu lămâie:

 

Vă așteptăm cu drag în grupul nostru culinar Rețete Culinare împreună și să vă abonați la canalul meu de youtube. Dacă doriți produse de înaltă calitate(materie primă pentru prăjituri și torturi, cât și ustensile, care vă vor scurta timpul de gătire sî vă vor ușura muncă) puteți intra pe site-ul meu și să comandați produse la un preț foarte accesibil, raportat la nevoile dumneavoastră. Multă sănătate!

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: