PREPARARE
50Gatire
30Timp total
80Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
10FEL
DESERTBlat:
- -7 ouă
- -200 g zahăr pudră
- -15 linguri apă călduță
- -200 g făină
- -1 praf de copt
- -2 linguri cacao
Cremă:
- -3 plicuri budincă de vanilie
- -700 ml lapte
- -7 linguri zahăr
- -3 plicuri zahăr vanilat/1 linguriță esență de vanilie
- -7 albușuri de ou
Frișcă :
- -500 ml smântână pentru frișcă
- -3 linguri zahăr pudră
Decor:
- -100 g ciocolată
Cremșnit American, cea mai iubita și încercată rețetă din 2018. Încearc-o și tu și lasă-mi părerea ta în comentarii! Mult spor!
Mod de preparare blat cremșnit American:
Separăm gălbenușurile de albușuri. Frecăm gălbenușurile spumă cu 100 gr de zahăr, apoi adăugăm ușurel apă căldută. Amestecăm făina cu praful de copt și cu praful de cacao, după care le încorporăm în compoziția de gălbenușuri. Batem spumá tare albușurile cu 100 grame zahăr, iar apoi cu ajutorul spatulei le adăugăm peste gălbenușuri. Ungem tava cu ulei, o tapetăm cu hârtie de copt, turnăm compoziția obținută anterior în tava cu diametrul de 27×37cm și o dăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade, pentru 20-25 minute. Între timp pregătim crema.
Mod de preparare cremă:
Dizolvăm praful de budincă în lapte, adăugăm 3 linguri de zahăr și vanilia, apoi fierbem până obținem o cremă omogenă. Batem spumá cele 7 albușuri cu 4 linguri de zahăr pudră și ușurel amestecăm spuma în budincă, având grijă să nu se rupă spuma. Nivelăm crema peste blatul din tavă și dăm înapoi la cuptor pentru încă 5-8 minute la 150 grade, pentru a se întări crema, după care lăsăm prăjitura la frigider, pentru a se răci complet. Între timp pregătim frișca.
Mod de preparare frișcă:
Batem smântâna pentru frișcă cu 3 linguri de zahăr pudră, până obținem o spumă tare. Nivelăm frișca bătută peste cremă, apoi decorăm cu ciocolata răzuită și dăm prájitura la rece, pentru 1,5 -2 ore. După ce am lăsat prăjitura la rece, o putem felia, iar apoi minunatul cremșnit American este gata de servit. Poftă bună!



Sper că v-a ieșit un cremșnit American delicios! Vă aștept cu drag în grupul meu de Facebook – Rețete Culinare Împreună, ca să ne fim o inspirație unii altora. Până la urmatoarea rețetă, să aveți spor la gătit! Cu drag, Anyta!
Am folosit Urmatoarele Ustensile si Ingrediente:
Recenzii (14)
Recenzii
Retete recomandate
Cea mai buna reteta de Negresa cu crema de vanilie, o rețetă simpla, traditionala si delicioasa!! Este o adevărată delicatesă în combinație cu crema de vanilie. Mod de preparare Negresă puf ...
Nuci umplute cu cremă de ciocolată este o reteta extraordinară. Dacă o încercați, vă vor ieși niste nuci fragede, pe care le puteți umple cu o cremă delicioasă și fină de ciocolată (ganache de c ...
Negresă cu Nuci si Nutella este un desert perfect pentru orice ocazie, fiind un adevărat răsfăț culinar . Blatul pufos, ușor crocant în combinație cu nucile, glazură cremoasă și căpșunile, sunt ...
Eclere delicioase, pufoase chiar la tine acasă! Cea mai bună rețetă de eclere, căci dacă vine vorba de eclere, cele făcute acasă sunt întotdeauna mai bune. Încercați rețeta și îmi ve ...
Prăjitura Amandină, cea mai bună prăjitură cu ciocolată! Încă din copilărie, gustul acestei prăjituri mă copleșește. Combinația blatului de cacao cu crema de ciocolată, siropul și glazura format ...
Prăjitura cu foi de cacao și cremă de vanilie poate fi preferata familiei voastre. Nu numai pentru că pentru că este o rețetă simplă, ci și pentru că e în același timp și foarte gustoasă. Aceast ...
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *