Grid star

Luni - Vineri 08:30 – 17:00

Cremă de Vanilie (fără unt)

Data:03-03-2016

Postat de Anyta Cooking

Crema de vanilie fără unt (crema de patiserie) este umplutura clasică pentru eclere, choux a la crème, cremșnit, cremes, cornuri, prăjituri cu fructe sau tarte. Încercați și voi această rețetă și cu siguranță va fi printre cremele voastre preferate. Mult spor!

Ingrediente

  • -6 gălbenușuri
  • -100 g zahăr
  • -500 ml lapte
  • -40 g amidon de porumb
  • -2 lingurițe esență de vanilie

Mod de preparare

Punem amidonul de porumb într-un vas, adăugăm puțin lapte rece peste el și amestecăm. Într-un alt vas punem galbenușurile, împreună cu zahărul și amestecăm bine, bine. Turnăm apoi amidonul peste ouă. Laptele ramas îl aducem la punctul de fierbere. Când laptele începe să fiarbă, îl oprim și cu grija îl turnam peste oua, amestecând energic. Punem peste aceasta compoziție o păstaie / extract de vanilie si dăm la foc mic până se îngroașă. Lăsăm crema la răcit înainte de utilizare.

Dacă v-am ajutat cu această rețetă nu uitați să dați share și să vă abonați la canalul meu de Youtube, pentru a viziona rețete creative și noi, publicate săptămânal. Multă sănătate!

Vezi rețeta video aici:

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: