Punem amidonul de porumb într-un vas, adăugăm puțin lapte rece peste el și amestecăm. Într-un alt vas punem galbenușurile, împreună cu zahărul și amestecăm bine, bine. Turnăm apoi amidonul peste ouă. Laptele ramas îl aducem la punctul de fierbere. Când laptele începe să fiarbă, îl oprim și cu grija îl turnam peste oua, amestecând energic. Punem peste aceasta compoziție o păstaie / extract de vanilie si dăm la foc mic până se îngroașă. Lăsăm crema la răcit înainte de utilizare.
Pentru un gust deosebit al cremei de vanilie, puteți folosi următoarele produse, ce se găsesc în magazinul meu online:
-
Extract Pur de Vanilie Bourbon din Madagascar -10 ml – Anyta Cooking30,00 lei
-
On SaleSale!%Off28Save 11 lei11lei28%11leiPudra de Vanilie Bourbon Madagascar,100% naturala – 5g – Anyta Cooking
40,00 lei29,00 lei -
Pudra de Vanilie Bourbon Madagascar,100% naturala – 100g – Anyta Cooking155,00 lei
-
On SaleSale!%Off34Save 12 lei12lei34%12leiPastaie de Vanilie Bourbon 100% naturala – aprox 5 gr. – Anyta Cooking
35,00 lei23,00 lei
Dacă v-am ajutat cu această rețetă nu uitați să dați share și să vă abonați la canalul meu de Youtube, pentru a viziona rețete creative și noi, publicate săptămânal. Multă sănătate!
Vezi rețeta video aici:
5 comentarii pentru “Cremă de Vanilie (fără unt)”
Perfect de gustoasa!
Crema se poate folosi si la torturi ?
Super!
Imi place reteta
Teastept cu mai multe retete brabo esti un ánger