Mod de preparare cremă de portocale:
Pentru început vom pune într-un bol gălbenușurile, adăugăm zahărul și amestecăm energic cu un tel, pentru aproximativ un minut. Adăugăm apoi puțin suc de portocale, amidonul și continuăm să amestecăm. Compoziția trebuie să aibă o textură asemănătoare compoziției pentru clătite.
Într-o oală turnăm sucul de portocale și coaja de la o portocală. Dăm drumul la foc și le aducem la punctul de fierbere. Sucul de portocale folosit de mine este natural și strecurat. Când începe să fiarbă, îl luăm cu grijă și îl turnăm peste compoziția de gălbenușuri, amestecând energic. Dacă doriți, puteți strecura sucul pentru a elimina coaja de portocale. Eu personal, îl prefer mai aromat.
Vom turna toată compoziția în oală, o vom pune pe foc din nou și vom amesteca în continuu până se îngroașă. Când crema a ajuns la textura dorită, o vom transfera într-un bol, o vom acoperi cu folie de plastic și o vom lăsa la răcit. După ce s-a răcit puteți adăuga aproximativ 150 gr unt.
Am gustat crema și are un gust demențial! Sper că vă place și vouă!
Vă las mai jos rețeta video explicată pas cu pas, iar dacă vă place, ABONAȚI-VĂ la canalul meu de youtube și veți descoperi și mai multe rețete delicioase. Totodată, în magazinul meu online puteți găsi o varietate de produse, la un preț foarte accesibil și mai ales, multe oferte pe care sper să nu le ratați! Vă îmbrățișez cu drag!
13 comentarii pentru “Cremă de PORTOCALE (Pentru Torturi/Prăjituri ) – Anyta Cooking”
Ma voi inspira din Retetele tale de acuma inainte , Anyta draga ! Esti o gospodina desavirsita !
Domnul Dumnezeu sa te binecuvinteze ! Amin !
Foarte buna
Cred că este delicioasă…și eu cum fac de multe ori tort o voi încerca neapărat…Să ne încântați mereu cu asemenea rețete.Mulțumim.
Cred ca e f.buna.
Cred căci este foarte bună am sa încerc și eu. Seara buna.
Arata foarte bine,trebuie să fie delicioasă, am s o incerc ! Multumesc, spor in activitate,multă sănătate.
Este ideala pentru zile caniculare
O cremă ce mi place! Am să o încerc pentru un tort de ziua nepoatei mele pe 23 mai 9 anişori. Va fi delicios ! Mulțumesc frumos!
Supet
Foarte bun
o folosesc des pentru ca ador portocalele si am in gradina 2 portocali care dau roade de 2 ori pe an
Super retete.
Am facuto la tortul amandina doar crema de portocale ,blat insiropat cu aroma de rom si copertura crema de ciocolata o combinatie foarte buna .Optima si la cremsnit.