Cremă de PORTOCALE (Pentru Torturi/Prăjituri ) - Anyta Cooking
Data:09-02-2020
PREPARARE
20Gatire
20Timp total
40Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
5FEL
DESERT- – 600 ml suc natural de portocale
- – 80 gr amidon de porumb
- – 90 gr. zahar
- – 6 galbenușuri
- – coaja de la 1 portocală
- – 150 gr unt (opțional)
Rețeta de cremă de portocale explicată pas cu pas, este foarte delicioasa și trebuie să o încercați neaparat! Este o crema foarte buna, mai ales daca nu vă plac torturile asa de dulci, aceasta fiind dulce-acrișoară, un gust perfect pentru zilele călduroase. Spor!
Mod de preparareMod de preparare cremă de portocale:
Pentru început vom pune într-un bol gălbenușurile, adăugăm zahărul și amestecăm energic cu un tel, pentru aproximativ un minut. Adăugăm apoi puțin suc de portocale, amidonul și continuăm să amestecăm. Compoziția trebuie să aibă o textură asemănătoare compoziției pentru clătite.
Într-o oală turnăm sucul de portocale și coaja de la o portocală. Dăm drumul la foc și le aducem la punctul de fierbere. Sucul de portocale folosit de mine este natural și strecurat. Când începe să fiarbă, îl luăm cu grijă și îl turnăm peste compoziția de gălbenușuri, amestecând energic. Dacă doriți, puteți strecura sucul pentru a elimina coaja de portocale. Eu personal, îl prefer mai aromat.
Vom turna toată compoziția în oală, o vom pune pe foc din nou și vom amesteca în continuu până se îngroașă. Când crema a ajuns la textura dorită, o vom transfera într-un bol, o vom acoperi cu folie de plastic și o vom lăsa la răcit. După ce s-a răcit puteți adăuga aproximativ 150 gr unt.
Am gustat crema și are un gust demențial! Sper că vă place și vouă!
Vă las mai jos rețeta video explicată pas cu pas, iar dacă vă place, ABONAȚI-VĂ la canalul meu de youtube și veți descoperi și mai multe rețete delicioase. Totodată, în magazinul meu online puteți găsi o varietate de produse, la un preț foarte accesibil și mai ales, multe oferte pe care sper să nu le ratați! Vă îmbrățișez cu drag!

Recenzii (13)
Recenzii
Retete recomandate
Cremă ganache de ciocolata, o cremă ce nu trebuie sa lipseasca din caietul de rețete al oricărei gospodine. Este o rețetă rapidă, crema având o textură fină și delicioasă. Pot spune că este aleg ...
Crema de mascarpone este o rețetă rapidă, fiind o cremă foarte fină care merge perfect la torturi și prăjituri. Combinația cu fructele este genială. Încercați-o și voi. Mult spor! Mod de prepar ...
Rețeta de glazură efect oglindă o am de la un cofetar-patiser profesional. Dacă îți place și ție, dă te rog un share și mai departe. Mult spor! Mod de preparare Puneți gelatina la hidratat &ic ...
Cremă de lămâie și cocos, ideală pentru prăjituri, torturi, cornuri, etc. Este o cremă foarte, foarte delicioasă. Puteți omite cocosul, dacă nu vă place sau doriți să obțineți doar o cremă de lă ...
Crema de vanilie fără unt (crema de patiserie) este umplutura clasică pentru eclere, choux a la crème, cremșnit, cremes, cornuri, prăjituri cu fructe sau tarte. Încercați și voi această r ...
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *