Grid star

Luni - Vineri 08:30 – 17:00

Cremă de lămâie și cocos

Data:29-09-2016

Postat de Anyta Cooking

Cremă de lămâie și cocos, ideală pentru prăjituri, torturi, cornuri, etc. Este o cremă foarte, foarte delicioasă. Puteți omite cocosul, dacă nu vă place sau doriți să obțineți doar o cremă de lămâie. Eu am pus și cocos, fiindcă aveam nevoie pentru rețeta pe care o preparam. Mult spor!

Ingrediente

  • -150 g fulgi de cocos
  • -720 ml lapte
  • -9 gălbenușuri
  • -150 g zahăr
  • -75 g amidon de porumb
  • -180 ml lapte condensat
  • -90 ml zeamă de lămâie
  • -coaja de la o lămâie

Mod de preparare

Pentru început, vom pune puțin lapte peste amidonul de porumb. Apoi vom pune într-o oală la fiert laptele, coaja de la o lămâie, fulgii de cocos și vom amesteca energic. Separat într-un bol, vom pune cele 9 gălbenușuri (albușurile le puteți folosi la alte prăjituri, bezea), zahărul și vom amesteca energic cu ajutorul unui tel, până când compoziția se va deschide la culoare.

Revenim la oala cu lapte și cocos de pe foc și turnăm zeama de lămâie, continuând să amestecăm. Punem apoi laptele condensat, amestecăm și scoatem coaja de lămâie. Adăugăm amidonul de porumb dizolvat anterior, peste compoziția de gălbenușuri. Turnăm apoi compoziția de gălbenușuri peste laptele de pe foc și amestecăm, până se formează o cremă destul de consistentă. Lăsăm crema la răcit și ulterior o putem folosi pentru a umple/decora diferite torturi și prăjituri.

Puteți urmări rețeta video mai jos:

 

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: