Salvează acum această rețetă de cozonac pufos cu smântână, nucă, cacao și rahat dulce! Această rețetă în opinia mea este cea mai bună, cozonacii ies foarte pufoși, aromați, se rup fâșii, nu crapă, cresc foarte bine și ies exact așa cum și-ar dori orice gospodină!
IngredienteAluat:
- -1 kg faină
- -7 gălbenușuri
- -coaja de la o lămâie
- -coaja de la o portocală
- -250 g zahăr
- -300 ml lapte cald
- -50 g unt moale
- -50 ml ulei
- -45 g drojdie proaspătă
- -200 g de smântână
- -1 lingură esență de vanilie
Cremă:
- -5 albușuri
- -400 g de nucă măcinată
- -150 g de zahăr
- -2 linguri cacao
- -1 lingură esența de rom
- -250 gr rahat
Mod de preparare aluat cozonac cu smântână:
Făina se cerne și pregătim maiaua. Într-un vas punem drojdia cu 1 linguriță de zahăr, 4 linguri de lapte călduț, 1 lingură faină, amestecăm energic și lăsam să își dubleze volumul. După ce maiaua își dublează volumul o punem peste făină. Adăugăm gălbenușurile de ou, lămâia, portocala și laptele călduț, în care am dizolvat zahărul și am pus vanilia. Adăgăm și smântâna, untul și uleiul, apoi frământăm cam 20 de minute în total. Lăsăm la dospit 1 oră bună.
Mod de preparare cremă:
Bateți bine albușurile cu zahărul, până devin o bezea, apoi adăugați nuca, romul și cacao. Vom împărți aluatul în patru părți egale, îl întindem cu sucitorul, punem crema, apoi rahatul, după care îl vom împleti și îl mai lăsăm la crescut în tăvi aproximativ 20 de minute. Înainte să băgăm cozonacii în cuptor, îi vom unge cu gălbenuș de ou, presurând apoi zahăr granulat și câteva nuci. Lăsăm tava la cuptor timp de o 1 oră la 160 de grade cu ventilație.
Dacă vedeți că încep să se înnegrească pe deasupra de la caldură, puneți peste ei o hârtie de copt. Vă doresc poftă bună. Cu drag, Anyta!
Dacă nu v-ați abonat încă la canalul meu de Youtube, vă invit să o faceți, căci acolo veți găsi multe alte rețete delicioase!
Puteți vedea rețeta video pentru cozonacul cu smântână mai jos:

Recenzii (51)
Recenzii
Violeta B.
16-12-2021
Buna!Ii fac de cativa ani dupa reteta d-voastra.Succes garantat.Cei mai gustosi!Multumim.
Dutcă ioana
28-05-2020
Va mulțumesc ptr rețetă împreună cu toată familia mea
Elvira Borgovan
19-05-2020
Multumesc frumos. Am încercat rețeta. Este foarte bun cozonacul.
Vali
12-05-2020
Multumesc enormmmm pt aceasta reteta de cozonac.in sf mananc cozonac bun facut de mn
Daniel
07-05-2020
Arată foarte bine!
07-05-2020
Arată foarte bine!
Gratiela
21-04-2020
Pot folosi drojdie uscata?
AnytaCooking
21-04-2020
Se adauga si se dizolva in laptele caldut ramas
anca
18-04-2020
buna ziua, Azi am facut si eu reteta..Astept sa vad ce iese...Sper sa iasa buni!Revin cu amanunte!
Minea
17-04-2020
In video nu se spune cand se adauga zaharul......
Maria
17-04-2020
Am vrut doar să vă mulțumesc de receta e extraordinară nu am mai mîncat un cozonac atît de bun si pufos,pot face din el și cozonac simplu cu stafide?
Roxana
16-04-2020
As vrea sa stiu la cuotor daca folosim ambele rezistente plus ventilatia?
LUIZA
16-04-2020
Buna daca nu am smântână pot să pun iaurt natural sau nu pun nimic faca nu am smântână
Larisa
16-04-2020
Se poate inlocui drojdia proaspata cu cea uscata? Si daca da, ce cantitate ar trebui pentru reteta asta?
Emilia
15-04-2020
Mâine incerc rețetă si pentru prima dată fac cozonac clasic.
Elena
15-04-2020
E prima data cand vreau sa fac cozomac si nu stiu ce rol are maiaua in el. E neaparat sa o folosim? Daca da, unde pot sa o gasesc? Multumesc anticipat!
Gina Mannucci
15-04-2020
E super reteta o pun in applicare Acum de Paste.Multumesc frumos Anyta.
Loredana Șincan
15-04-2020
Super rețeta și pe înțelesul tuturor,abia aștept să îi fac!Pupici!
Melania
13-04-2020
Buna seara! Pot inlocui drojdia proaspsta cu cea uscata? Cate grame de drojdie uscata sa pun? Multumesc!
Roxana Ioana
06-04-2020
Bună, câtă drojdie uscata să pun că nu găsesc proaspătă. Mulțumesc frumos!
Roxi
21-02-2020
La ce treapta il framant la robot si cat timp?
Anyta Cooking
14-02-2020
Injumatatiti igredientele.
Anyta Cooking
14-02-2020
Pupici!!
Anyta Cooking
14-02-2020
Da,puteti inlocui cu faina,cantitatea sa fie dubla.
Anyta Cooking
14-02-2020
Se adauga in laptele caldut.
Violeta
22-01-2020
Buna, mai astept un raspuns cand ai timp.Maine vreau sa fac cozonac.Cu stima,Violeta
Adriana Bodnar
14-01-2020
Mulțumesc pentru rețeta de cozonaci! Cei mai gustoşi!
Miky
24-12-2019
Reteta este senzationala !!cei mai buni cozonaci!
Anca Boiesteanu
24-12-2019
Buna ziua, nu ati specificat cand adaugam cele 250 g de zahar in aluat !!!!
Stefana marin
21-12-2019
Ami plac mult cum arata cozonaci si mar interesa si formele de cozonaci ce mărime aveti si cat costa dna anyta .
Bogdan Maria
19-12-2019
Sunteți foarte amabila!!! Nu am încercat încă rețetele, dar mi se par foarte ok. Promit ca măcar 2 rețete o sa încerc. Va mulțumesc și va doresc sărbători liniștite, cu multa sănătate!
Georgiana
19-12-2019
Multumesc pentru rețetă. Chiar aveam nevoie de o rețetă bună de cozonac
Mirela
19-12-2019
Buna, pot pune drojdie uscata?
Dorobantu Mihaela
19-12-2019
Binevenita reteta si prea pe gustul nostru cu aroma de portocala si nuci din belsug. Sarbatori binecuvantate si cozonaci pufosi!
Gela
19-12-2019
Am facut dupărețeta aceasta și sunt foarte buni yamy ,yamy
Maria Noaptes
19-12-2019
Multumesc pentru reteta!!!
Nemtanu Mirela
19-12-2019
Multumim pentru reteta de cozonac !!!
Alina
17-10-2019
Pentru a face un singur cozonac cate galbenusuri se pun?multumesc
Madalina
07-06-2019
Hristos S-a înălțat! Foarte delicioși. Am prelungit timpul de coacere cu 25 de minute neavând cuptor cu ventilație , in primele 15 minute am avut o tava cu apa pentru aburi si au crescut foarte bine. In sfârșit, după multe retete încercate , pot spune ca aceasta este reteta de cozonac pufos, si exact ceea ce place întregii familii. Sa iti dea Dumnezeu de toate :)
Anyta Cooking
10-05-2019
La mijloc pun
borcsa vetuta
08-05-2019
Bunâ.Aș vrea sa va intreb pe ce treapta a cuptorului puneti tava cu cozonaci la copt.
Anyta Cooking
27-04-2019
2 cozonaci
Anyta Cooking
27-04-2019
Este vorba despre smantana pe care o folosim si la sarmale.
Anyta Cooking
27-04-2019
Da da,linistita.
Anyta Cooking
27-04-2019
Este vorba despre smantana pe care o folosim si la sarmale.
Tina
25-04-2019
Cati cozonaci ies din aceasta reteta?
Laura
25-04-2019
Ce fel de smantana ati folosit?
Maya
25-04-2019
Ce cel.de smintina ati folosit??multumesc mult...
Fasola maricica
20-04-2019
O sa incerc reteta de cozonac da Paste...multumesc !
Cristina
17-04-2019
Multumesc frumos! Se poate framanta aluatul la robot?
Zaharia Mioara
17-04-2019
E super rețeta de cozonaci este axact rețetă clasica de cozonac așa o am și eu de la bunica mea de la Moldova
Retete recomandate
Retete Recente
Salvează acum această rețetă de cozonac pufos cu smântână, nucă, cacao și rahat dulce! Această rețetă în opinia mea este cea mai bună, cozonacii ies foarte pufoși, aromați, se rup f ...
Prajitura Krantz cu nuci este usor de pregatit, are blaturi de bezea cu nucă măcinată, o crema de gălbenușuri cu unt și vanilie, iar deasupra un krantz delicios (nuci caramelizate). Este un deliciu ap ...
Prajitura Rozanyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking este o prajitură specială, răcoritoare și se topește în gură. Într-o dimineață m-am trezit si mă uitam spre cer din camera mea și ...
Prăjitura Caramelina, o savoare de nedescris! Această prăjitură rafinată a luat naștere din iubire față de dulce, întotdeauna am adorat caramelul, iar soțul meu ciocolata. Atunci am zis să &icir ...
Rulouri cu cremă de vanilie, o bunătate de pe vremea bunicii! Acestea se fac dintr-un aluat crocant, cornetele putând fi umplute cu diferite creme dulci după preferința fiecăruia (de vanilie, ci ...
Prăjitura cu brânză dulce și cacao este un adevărat deliciu. Aceasta are glazură de ciocolată și o textură foarte cremoasă. Parfumul ei dulce, cu note de cacao și coajă de portocale, mă face să ...
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *