Eu am folosit următoarele ingrediente, pe care le găsiți pe site-ul meu:
-
Pastaie de Vanilie Bourbon 100% naturala – 50 gr. – Anyta Cooking149,00 lei
-
Extract Pur de Vanilie Bourbon din Madagascar -10 ml – Anyta Cooking30,00 lei
-
On SaleSale!%Off28Save 11 lei11lei28%11leiPudra de Vanilie Bourbon Madagascar,100% naturala – 5g – Anyta Cooking
40,00 lei29,00 lei -
On SaleSale!%Off34Save 12 lei12lei34%12leiPastaie de Vanilie Bourbon 100% naturala – aprox 5 gr. – Anyta Cooking
35,00 lei23,00 lei
Mod de preparare aluat:
Într-un bol punem făina, sarea, coaja de lamaie și amestecăm. Adaugăm cele 5 ouă, amestecăm puțin și începem să adăugăm laptele puțin cate puțin, amestecând continuu. Turnăm apoi apa minerală, untul topit, esența de vanilie și amestecăm.
Mod de coacere clătite:
Punem la incins tigaia (a mea are 25 cm diametru), dacă tigaia este antiaderenta nu trebuie să folosiți ulei, eu pun întotdeauna foarte puțin, căci așa am invatat de la mama, fiind totodată și mai sănătos. Le prajesc pe o parte și apoi pe cealaltă. Eu folosesc o paletă pentru a le intoarce, deși țin minte că mama și bunica le întorceau cu un cuțit.
Mod de umplere:
Am întors clatita, după care am pus brânza pe o parte și am dublat-o ( puteți vedea în videoul meu de pe youtube). Sper să vă placă rețeta mea de clătite pufoase cu brânză, căci noi le adorăm! Poftă bună!