Așa preparați cel mai ușor o ciorbă de văcuță tradițională românească, servită la masă cu smântână delicioasă! Urmați rețeta de mai jos.
Tăiați carnea cubulețe și puneți-o la fiert în apă rece cu puțină sare, îndepărtând spuma care se formează la suprafață oricâte ori este nevoie, până ce supa rămâne limpede.
Între timp, pregătim rădăcinoasele. Se curăță, se spală, iar apoi ceapa se va tăia mărunt, la fel și țelina, pătrunjelul și morcovii, în cubulețe egale. Puteți să le și tocați legumele, sau să le dați pe răzătoare, dacă doriți.
Când nu se mai formează spumă, este momentul să verificăm cum este carnea. Este recomandat să fie la jumătatea fierberii. Dacă este cum ne-am așteptat, este momentul să adăugăm rădăcinoasele și lăsăm să fiarbă la foc mediu. Când rădăcinoasele sunt pe jumătate fierte, adăugăm cartofii tăiați cubulețe și fasolea verde. Între timp, scoatem rasolul de vită. Îl dezosăm și carnea o adăugăm înapoi în ciorbă.
După 25 de minute adăugați ardei în ciorbă. Decojim roșiile, le tăiem cuburi mici,mici și le adăugăm în ciorbă. Punem și pasta de tomate. La sfârșit, când ciorba a dat bine în clocot, adăugați verdeața tocată mărunt (pătrunjel, leuștean), pentru un gust intens și mai multă savoare, tot la final adăugând și uleiul de măsline. Serviți cu smântână, este un deliciu!
Poftă bună!
V-a plăcut rețeta? Încercați și alte rețete de pe site: Supă de pui cu găluște pufoase din griș
Abonați-vă la canalul meu de Youtube, dacă doriți rețete noi și aruncați o privire peste produsele din magazinul nostru online, poate găsiți ceva de folos!
Aveți o rețetă bună pe care doriți să o distriibuiți sau sunteți foarte pasionați de gătire? Vă așteptăm în grupul nostru culinar Rețete Culinare Împreună. Multă sănătate!