Hint-uri:
Rețeta de ciocolată de casa este foarte simpla, dar dacă dorim să obținem consistența dorită trebuie să fim atenți la siropul de zahăr. În funcție de consistența lui vom obtine o ciocolată mai moale, sau una cu o consistență mai tare.
Untul trebuie sa fie gras cu 82% grasime, pentru o ciocolată nici prea moale, nici prea tare.
Vă recomand să folositi cacao de calitate, eu am folosit de la Callebout, este foarte bună. O puteți comanda direct de pe site-ul meu.
Ciocolata de casa cu lapte praf are tendinta sa se întărească destul de rapid, așadar urmați exact pașii din modul de preparare, pentru a evita acest lucru. Când întindeți ciocolata în tavă trebuie să o faceți rapid.
Bineînțeles, ciocolata de casă este mult mai bună și mai sănătoasă decât cea din comerț, așa că vă recomand să încercați rețeta de ciocolată de casă cu arahide sau alune.
Mod de preparare:
Pentru început, vom pune într-un bol praful de cacao și laptele praf și vom amesteca cu ajutorul unei spatule. Punem apoi apa și zahărul la foc pentru a obține un sirop. Fierbem siropul timp de 5 minute la foc mediu, iar după acest timp adăugăm untul și amestecăm până se topește.
După ce untul s-a oprit, oprim focul, adăugăm laptele praf împreună cu cacao și omogenizăm bine. Vom adăuga apoi și arahidele, pe care le-am zdrobit puțin.
Vom turna compoziția într-o tavă de 25X35 cm, pe care am tapetat-o cu folie alimentară. Apoi vom lăsa tava la frigider pentru cel puțin 5 ore, sau cel mai bine peste noapte.
Sper că v-a ieșit o ciocolată delicioasă!
Mai jos puteți accesa și rețeta video:
Dacă nu ați făcut-o încă, vă invit să vă abonați la canalul meu de Youtube, unde postez rețete noi regulat. Totodată, mă puteți urmări și pe pagina mea de Facebook, unde sunt activă zilnic. Acolo îmi veți putea adresa întrebări, sau să-mi lăsați comentarii la diferite rețete. Sper să vă pot fi o inspirație, în zilele în care vă aflați în pană de idei! Multă sănătate vă doresc!
Un comentariu pentru “Ciocolată de casă, rețetă ușoară – Anyta Cooking”
Mulțumim pentru rețetă.