PREPARARE
30Gatire
30Timp total
60Bucatarie
RomâneascăPORTII
15FEL
DESERT- -700 gr lapte praf
- -250 ml apă
- -250 gr unt de 82% grasime
- -200 gr arahide
- -80 gr. cacao
- -600 gr. zahăr
- -tavă de 25×35 de cm
Ciocolată de casă, un deliciu nemaipomenit! Acel baton cu lapte praf pe care îl știm din copilarie, se poate face și sub formă de ciocolată simplă, în care sa adaugăm puțin rom. Dacă nu aveți la îndemână arahide, puteți face ciocolată de casa cu alune, o să iasă la fel de gustoasă. Mult spor!
Mod de preparareHint-uri:
Rețeta de ciocolată de casa este foarte simpla, dar dacă dorim să obținem consistența dorită trebuie să fim atenți la siropul de zahăr. În funcție de consistența lui vom obtine o ciocolată mai moale, sau una cu o consistență mai tare.
Untul trebuie sa fie gras cu 82% grasime, pentru o ciocolată nici prea moale, nici prea tare.
Vă recomand să folositi cacao de calitate, eu am folosit de la Callebout, este foarte bună. O puteți comanda direct de pe site-ul meu.
Ciocolata de casa cu lapte praf are tendinta sa se întărească destul de rapid, așadar urmați exact pașii din modul de preparare, pentru a evita acest lucru. Când întindeți ciocolata în tavă trebuie să o faceți rapid.
Bineînțeles, ciocolata de casă este mult mai bună și mai sănătoasă decât cea din comerț, așa că vă recomand să încercați rețeta de ciocolată de casă cu arahide sau alune.
Mod de preparare:
Pentru început, vom pune într-un bol praful de cacao și laptele praf și vom amesteca cu ajutorul unei spatule. Punem apoi apa și zahărul la foc pentru a obține un sirop. Fierbem siropul timp de 5 minute la foc mediu, iar după acest timp adăugăm untul și amestecăm până se topește.
După ce untul s-a oprit, oprim focul, adăugăm laptele praf împreună cu cacao și omogenizăm bine. Vom adăuga apoi și arahidele, pe care le-am zdrobit puțin.
Vom turna compoziția într-o tavă de 25X35 cm, pe care am tapetat-o cu folie alimentară. Apoi vom lăsa tava la frigider pentru cel puțin 5 ore, sau cel mai bine peste noapte.
Sper că v-a ieșit o ciocolată delicioasă!
Mai jos puteți accesa și rețeta video:

Dacă nu ați făcut-o încă, vă invit să vă abonați la canalul meu de Youtube, unde postez rețete noi regulat. Totodată, mă puteți urmări și pe pagina mea de Facebook, unde sunt activă zilnic. Acolo îmi veți putea adresa întrebări, sau să-mi lăsați comentarii la diferite rețete. Sper să vă pot fi o inspirație, în zilele în care vă aflați în pană de idei! Multă sănătate vă doresc!
Recenzii (1)
Recenzii
Retete recomandate
Blat:
- – 5 ouă
- – 200 gr ciocolata cu lapte
- – 270 gr unt topit
- – 200 gr faina
- – 30 gr Cacao
- – 100 gr zahar
- – 10 gr praf de copt
- – varf cutit sare
Crema de Vanilie:
- – 500 ml lapte
- – 100 gr zahar
- – 40 gr amidon de porumb
- – 6 galbensuri
- – 2 lingurite esenta de vanilie
Glazura de Ciocolata Alba:
- – 150 gr ciocolata alba pt glazuri ( candy melts )
- – 80 gr frica lichida
- – 50 gr unt
Coji de nuci:
- – 200 gr unt 82% grăsime
- – 600 gr făină
- – 4 ouă
- – 3/4 linguri zahar
- – vârf cuțit de sare
- – coaja de la 1 lămâie
Cremă:
- – 450 ml smântână pentru frișcă
- – 450 gr ciocolată 55 % cacao
- – 120 gr zahăr
- – 120 gr unt
- – 200 ml smântână pentru frișcă
Blat negresă:
- 300 gr făină
- 2 ouă
- 50 gr cacao pudră
- 120 ml ulei
- 150 gr zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 240 ml lapte
- 220 gr nuci bucăți
Decor:
- 250 gr nutella
- căpșuni
- ciocolată
Coji:
- -250 ml apă
- -150 ml ulei
- -1 praf de sare
- -200 g făină
- -5 ouă
Cremă de vanilie:
- -12 galbenușuri
- -200 gr. zahăr
- -1 litru de lapte
- -80 gr. amidon de porumb
- -1 linguriță esență de vanilie
- -200 g smântână pentru frișcă (se bate și se amestecă cu cremă de vanilie rece)
- – 50 g zahăr
Glazură:
- -200 g ciocolată
- -100 g frișcă lichidă
Blat:
- – 6 ouă
- – 1/2 linguriță sare
- – 150 g zahăr
- – 40 ml apă
- – 40 ml ulei
- – 200 g de făină
- – 3 linguri de praf cacao
- – 1 linguriță praf de copt
- – 1 lingură esență de vanilie
Cremă: (Ganache de ciocolată)
- – 600 g ciocolată cu lapte
- – 350 ml smântână pentru frișcă
- – 50 g de unt
Sirop:
- – 400 ml apă
- – 2 linguri praf de cappuccino
- – 5 ml esență rom
- – 8 linguri de zahăr
Glazură:
- – 150 g ciocolată amăruie
- – 150 ml frișcă lichidă
- – 30 g unt
Decor:
- – 150 ml smântână pentru frișcă
- – 1 lingură praf cacao
- – 50 g zahăr
Foi:
- – 1 ou
- – 3 linguri de miere
- – 150 g zahăr
- – 2 linguri lapte
- – 1/2 plic praf de copt
- – 50 g unt
- – 2 linguri cacao
- – 350 g făină
- – 100 g biscuiți (aproximativ)
- – un pahar de lapte
Cremă de vanilie:
- – 6 gălbenușuri
- – 100 g zahăr
- – 500 ml lapte
- – 40 g amidon
- – 2 linguri esență de vanilie
- – 300 gr unt (de la temperatura camerei, care se amestecă cu crema de vanilie când e rece)
Glazură de ciocolată:
- – 75 g ciocolată
- – 50 ml smântână pentru frișcă
- – 10 g unt
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *