Mod de preparare blat cheesecake japonez:
Pentru început, mixati crema de brânză, după care puneți laptele. Adăugați apoi gălbenușurile, coaja de lămâie, sucul de lămâie, făina și continuați să mixați bine. Într-un alt bol bateți bine albușurile, împreună cu zahărul, iar apoi cu ajutorul unei spatule, încorporați albușurile în compoziția anterioară (cea cu cremă de brânză). Turnăm compoziția într-o tavă cu diametrul de 16 cm, tapetată cu hârtie de copt. Coacem la bain-marie la 140 de grade, timp de 60 de minute. După cele 60 de minute, opriți cuptorul și mai lăsați blatul 10 minute în cuptor.
Decor:
Batem smântâna pentru frișcă cu zahărul și esența de vanilie. După ce tortul s-a răcit complet, îl scoatem cu grijă din formă, fiindcă este foarte jucăuș și începem să-l decorăm. Îl puteți decora ca și mine, cu frișcă, kitkat și fructe de pădure, sau cu orice altceva aveți prin bucătărie. Cantitatea de zahar este mai mica decat in cazul unui cheesecake clasic, iar în combinație cu fructe de pădure este perfect. După cum vedeti, eu l-am decorat pentu o zi de naștere.
Dacă nu aveți timp de făcut creme, acest tort este o idee perfectă pentru zile de naștere, mese festive, asociat bineînțeles cu un decor frumos. Poftă bună!

Dacă aveți nevoie de lumânări speciale pentru decor, puteti găsi o gamă largă în magazinul meu online, la un preț accesibil. Multă sănătate!
Puteți urmări mai jos rețeta video: