Mod de preparare blat cheesecake cu căpșuni:
Zdrobim biscuiții cât de mărunt putem, adăugăm untul topit și omogenizăm. Turnăm biscuiții în tava rotundă detașabilă cu diametrul de 25 cm, din magazinul online Anyta Cooking și nivelăm bine. Apoi dăm tava la rece, timp în care trecem la pasul următor.
Mod de preparare mousse:
Punem gelatina la hidratat în apă rece și o lăsăm pentru aproximativ 10 minute. Peste căpșunile tăiate cubulețe punem jumătate din zahăr și lăsăm la macerat, timp de 5 minute. După acest timp le zdrobim bine cu ajutorul unui blender, apoi le trecem printr-o sită. Stoarcem gelatina de apă și o dizolvăm la foc mic. Turnăm gelatina peste piureul de căpșuni și omogenizăm.
Într-un bol punem crema de brânză, zahărul rămas, smântâna pentru frișcă și batem până când observăm că avem o compoziție semibătută. Pe urmă, încorporăm piureul de capșuni peste crema de brânză. Decorăm interiorul formei cu căpșuni, făcând un cerc din feliile de căpșuni (încercați să fie cat mai egale). Turnăm compoziția peste blat, nivelăm bine și dăm la congelator pentru 3-4 ore.
Mod de preparare jeleu:
Punem gelatina la hidratat în apă rece pentru aproximativ 10 minute. Căpșunile tăiate marunt le punem într-un vas împreună cu zahărul și apa și le lăsăm să fiarbă 10 minute la foc mic. După ce au trecut cele 10 minute strecurăm siropul de pe căpșuni și adăugăm în el gelatina scursă de apă.
Decor:
Scoatem tortul de la frigider, decorăm frumos cu căpșuni și turnăm peste el siropul de căpșuni, care a ajuns la temperatura camerei. Dăm tarta la frigider pentru încă 4 ore, după care putem desface inelul și putem servi cheesecake-ul.
Poftă bună!
Sper din suflet să faceți această rețetă și să vă placă la fel de mult ca și familiei mele. Vă îmbrățișez cu drag!
11 comentarii pentru “Cheesecake cu căpșuni fără coacere”
Buna, cu gelatina la plic se poate face? Si cum?
Se poate inlocui crema de brânză cu mascarpone ?
O rețetă minunata.
Bună seara. Cum omogenizăm gelatina? O scoatem din apă și o încălzim pur și simplu? Mulțumesc mult!
Superr tare am sa il fac maine de ziua mea multumesc multtt doamnei Anita
10 cu felicitari🤗🤗🤗😍
Mulțumesc frumos pentru rețeta, arată super.
Este posibil sa inlocuim Philadelphia pe branza de vaca (de casa)? Daca da, ce inca se schimba in receta? Va multumesc!
da
Arata super trebuie sa o incerc
Super tare este aceasta reteta. Maine o sa incerc si eu. Multumesc mult Anyta.