Mod de prepare blat:
Vom zdrobi biscuiții într-un blender. Apoi punem untul peste biscuiți și omogenizăm căt de bine putem. Compoziția de unt și biscuiți se va pune într-o tavă cu diametrul de 25 de cm. Nivelăm cât de bine putem, apoi vom da tava la frigider.
Mod de preparare strat 1:
Se pune crema de brânză în bol, se adaugă lapte condensat, smântâna pentru frișcă și puțin praf de vanilie. Se vor mixa toate, realizându-se o compoziție mai cremoasă, care nu este foarte consistentă, iar apoi se adaugă ciocolata albă topită. Nu se mai adaugă zahăr, deoarece ciocolata este îndeajuns de dulce, nici gelatină, deoarece crema se va întări de la sine, datorită ciocolății. Întindem bine crema peste compoziția de biscuiți, nivelăm cât de bine putem și o dăm la frigider.
Mod de preparare piure de afine:
Se pun afinele într-un blender și se vor zdrobi cu ajutorul acestuia. Se pune compoziția într-o oală, împreună cu sucul de lămâie, zahărul și o vom pune pe foc pentru a fierbe. Se lasă la fiert pentru aproximativ 1 minut, după care se va lua de pe foc și se lasă la răcit.
Mod de preparare cremă de afine:
Vom pune crema de brânză, laptele condensat, smântâna pentru frișcă și o linguriță de pudră de vanilie (se poate pune o linguriță sau chiar o jumătate) într-un bol. Setăm robotul de bucătărie la viteză medie și mixăm. Când crema este semi bătută, oprim robotul de bucătărie și continuăm cu spatula. Vom pune piureul de afine, ciocolata topită și vom amesteca cât de bine putem. În acest moment miroase delicios compoziția. Se toarnă compoziția peste cheesecake și nivelăm. Cheesecake-ul va avea un aspect minunat datorită afinelor. Îl vom lăsa la frigider peste noapte, iar ciocolata din compoziția cheesecake-ului îl va întări.
Mod de preparare cremă de zmeură:
Vom pune smântâna pentru frișcă în bolul mixerului, adăugăm zahărul și vom pune o lingură de JoyPaste de la Irca. Vom mixa toate ingredintele, până vom obține o compoziție foarte fermă (dulce-acrișoară la gust). Întindem crema deasupra cheesecake-ului și îl vom da la congelator pentru aproximativ 2 ore.
Decor cheesecake:
Vom decora tortul cu puțină frișcă (puteți crea ce forme doriți) și adăugăm puțină ciocolată – picături de ciocolată.
Tortul are o textură minunată și vi-l recomand din toată inima. Este un cheesecake răcoritor, numai bun pentru zilele de vară! Condiția cea mai importantă este să-l lăsați 2 ore la congelator înainte de servire. Vă doresc poftă bună!
Am folosit Urmatoarele Ustensile si Ingrediente:
-
On SaleSale!%Off27Save 40 lei40lei27%40leiTransport Gratuit daca cumperi acest produsTava de Silicon Rotunda Detasabila cu Sticla Temperata – 25 CM – Anyta Cooking -Transport Gratis
150,00 lei110,00 leiEvaluat la 5.00 din 5 pe baza unei singure evaluări -
Pasta concentrata aromatizanta -JOYPASTE – ZMEURA , 1.2 kg – Irca92,00 lei
-
On SaleSale!%Off15Save 4 lei4lei15%4leiSmântână pentru friscă 36% UHT, grăsime – 1L – MLEKOVITA
27,00 lei23,00 leiEvaluat la 5.00 din 5 pe baza unei singure evaluări -
Pudra de Vanilie Bourbon Madagascar,100% naturala – 100g – Anyta Cooking155,00 lei
-
Ciocolata Alba Fina 32% VELVET W3 – 2,5 Kg – Callebaut149,00 lei
Puteti sa urmariti reteta Video Aici