Vom pune într-un bol ouăle și zahărul și le vom mixa, până capătă o culoare deschisă. Adăugăm un praf de sare, uleiul, zeama de la o portocală, coaja de la o portocală și le vom încorpora în compoziție cu ajutorul unei spatule. Vom cerne(cu ajutorul unei site) făina, amestecată cu praful de copt, peste ouă și vom amesteca ușor. Aluatul obținut va avea o textură mai moale, dar puteți să mai adăugați făină, în funcție de necesități.
Punem compoziția obținută într-o tavă de silicon și o dăm la cuptor la 170 de grade, pentru 50-60 de minute, timp în care indicat ar fi să nu deschidem ușa. Când timpul s-a scurs, scoatem checul, îl lăsăm puțin la răcit și vom presăra zahăr pudră deasupra. Gata! Puteți servi acest chec pufos cu portocale.
Poftă bună!
Mai jos puteți urmări rețeta video: